Home Infrastruktur PTNK

Infrastruktur PTNK

Kemudahan UOB


Deck Bawah


 • Bilik Operasi
 • Pantri
 • Petak Rehat
 • Sistem Komunikasi dan Multimedia (Television, Computer, and Wifi)
 • 9 tempat duduk
 • Interkom

Deck Atas


 • 16 Tempat duduk (Responden)
 • 2 Station Kerja
 • Bilik Rehat/ Persalinan
 • 2 unit komputer
 • Pencetak
 • Interkom dan Wifi
 • Kabinet DokumenMeter Tinjau Analog

Kegunaan am meter tinjau Ludlum's, dikenali kerana ketepatan bacaan dan boleh beroperasi dalam jangka masa yang panjang. Ia datang dalam pelbagai julat pengukuran dan unit untuk menyokong mengesan radiasi luaran yang dipilih.
Bekas aluminum dengan petak bateri yang berasingan dan pemegang logam menawarkan keteguhan binaan dan kualiti yang menggalakkan perlindungan yang berpanjangan dan jangka hayat instrumen. Kawalan depan Panel termasuk suis putar untuk memilih julat empat dekad, alat pematian, dan ujian bateri, suis audio hidup/mati, suis respons cepat/perlahan, dan butang Reset.

Meter Tinjau Digital

Monitor Radiasi Nuklear, Inspector Alert™ Handheld meningkatkan keselamatan dalam makmal dan di lapangan dengan cara menganalisa dan menentukan tahap radiasi dengan cepat. Ia mengesan alpha, beta, gamma and x-ray. Ciri penentukuran yang pertama boleh mengelakkan dedahan kepada penggunanya. Amaran awal Inspektor yang cepat memberitahu responden pertama mengenai tahap berbahaya radiasi nuklear. Paparan digitalnya mudah untuk dibaca menunjukkan variati bacaan dalam unit mR/hr, CPM, CPS, atau µSv/hr. Audible, amaran secara visual dan anti ketepuan litar.

Peranti Identifikasi Radionuklid

Peranti serbaguna Identifikasi Radionuklid IdentiFINDER FLIR adalah alat identifikasi radionuklid (RID) yang paling banyak digunakan di dunia. Ini digunakan untuk mengesan, mencari, mengukur, dan mengenal pasti sumber radioaktif dan menghasilkan memori yang cepat, mudah didengar, dan taktil yang mempercepat langkah tindak balas.
IdentiFINDER memberikan keseimbangan ukuran dan berat ideal kepada operator untuk pelbagai senario pemantauan termasuk tinjauan semua tujuan, tindak balas kecemasan, dan pemantauan persekitaran.

Identifikasi Radioisotope

Hand-Held Identifikasi Radioisotope (HHRIDs), Ortec telah memperolehi reputasi yang tidak dapat ditandingi untuk prestasi mengenalpasti Radioisotope dengan cepat dalam kes yang disyaki dan yang sebenar bagi perdagangan haram bahan nuklear. RI mempunyai "tahap kepakaran" penentuan tanpa perlu kehadiran seorang pakar. Ia adalah mudah untuk beroperasi kerana paparan yang terang, jelas, mempunyai skrin sentuh yang sensitif dan menu intuitif.
Resolusi tinggi Gamma Spektroskopi dengan pengesanan pengesahan kehadiran neutron terdapat dalam model EX. Penemuan yang muktamad hasil dari pengesanan Bahan Nuklear Haram (SNM) dapat dibuat dalam beberapa saat, dengan instrumen yang dikendalikan bateri. Klasifikasi yang cepat, mudah dan ULTRA-dipercayai dapat dibuat untuk NORMA, Perubatan, Perindustrian, SNM dan Isotopes semulajadi, berperisai dan tidak berperisai. Sangat tahan daripada gangguan sumber. RI juga mempunyai 20 hingga 50 kali lebih baik daripada NaI yang lebih ke depan dan daripada instrumen CZT. Pengesanan sensitiviti yang tertinggi bagi sumber neutron dalam kelas instrumen Hand-Held.

Teletector

Mengukur dos dan kadar dos pada jarak yang selamat untuk semua situasi di mana jarak tambahan diperlukan atau dimana radiasi yang tinggi boleh berlaku dengan menggunakan Thermo Scientific™ FH 40 TG Telescopic Probe, yang melekat di Meter Tinjau digital Thermo Scientific™ FH 40 GL. Ia pada masa yang sama menentukan dos dan pengukuran kadar dos dengan mengukur kadar dos pada hujung teleprobe. Pada jarak 4m (lebih kurang 13ft.), Reka bentuk modulnya membolehkan penukaran komponen dengan mudah, boleh diperkukuhkan, mempunyai bahan gentian kaca yang berasingan, ‘watertight’ sepenuhnya, mempunyai berat separuh dari berat teledetectors konvensional dan Probe boleh dikalibrasi oleh individu.

Personal Radiation Detector

Mengesan dan melokalisasi sumber radiasi yang dihasilkan oleh alat buatan manusia seperti senjata nuklear, alat nuklear improvisasi (IND) atau alat penyebaran radiologi (RDD) dengan Thermo Scientific RadEye PRD Personal Radiation Detector. Pengesan PRD RadEye memberikan pengawal berprestasi tinggi kepada pengawal sempadan, ejen kastam, pasukan khas dan pasukan pengganas untuk sebarang senario. Pengesan Radiasi Peribadi Thermo Scientific RadEye PRD-ER dengan jarak yang luas, sangat sesuai untuk interdikasi dan tindak balas.